כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

10 סימפטומים של הריון שצריכים להדליק נורה אדומה

במהלך תקופת ההריון צפויות לך לא מעט הפתעות. כל יום את יכולה לקום עם תחושה חדשה או סימפטום לא מוכר. אך תדעי מה מהם הוא בגדר "הריון הוא לא מחלה", ומה מצריך פניה דחופה לרופא המטפל או או אפילו נסיעה למיון? ריכזנו עבורך את עשרת הסימפטומים המרכזיים שעלולים להדליק נורה אדומה אצל כל אישה בהריון.
זמן קריאה:
6 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

נראה שאחת הסיבות לקרוא להריון "תקופה קסומה" היא ההבנה שמרוב השינויים שהגוף שלך עובר, צפויות לך לא מעט הפתעות. בכל רגע יכולה להתעורר אצלך תחושה חדשה. היא יכולה להיות נעימה, כמו תנועות עובר, או נעימה פחות, כמו כאבים בגב התחתון או בצקת באזור הקרסוליים שמצריכה ממך לרכוש נעליים גדולות בשתי מידות מהמידה הרגילה שלך.

ואם כבר מדברים על ההפתעות, לפעמים קשה לדעת האם משהו שקורה לך מצריך פניה דחופה לרופאה המטפלת או אפילו לנסיעה למיון, או שזה עדיין בגדר השמחות הקטנות האלה שניתן לסכם כ-"הריון זו לא מחלה".

קודם כל, כלל אצבע: זה תלוי בהיסטוריה הרפואית שלך ובגיל ההריון. חשוב מאד שתסמכי על האינטואיציה שלך, כי בסופו של דבר את יודעת הכי טוב וקשובה לעצמך. עם זאת, נתאר כאן מספר מצבים שבהחלט כדאי לשים לב אליהם (בלי לעורר פאניקה, כמובן).

העובר שלך זז או בועט פחות מהרגיל

בדרך כלל מרגישים תנועות עובר בערך בשבוע ה-16 של ההריון (בהריון הראשון זה מתרחש בדרך כלל מאוחר יותר). בהתחלה זה עדין כמו כנפי הפרפר ולקראת סוף ההריון אלה יכולות להיות בעיטות חזקות שלא היו מביישות כדורגלן צמרת. לא פעם לעוברים, כמו לתינוקות, יש "סדר יום" משלהם ושעות קבועות בהן הם ישנים או בועטים. אם תדירות התנועות או הבעיטות יורדת, זו יכולה להיות בעיה. אם העובר שקט מהרגיל, כדאי להתייעץ על כך עם הרופא.

שינוי צבע ומרקם של הפרשות ווגינליות

במהלך ההריון ההפרשות הווגינליות יכולות להיות בגוון חלבי, אך לקראת סוף השליש השלישי הן יכולות להשתנות ולהפוך למימיות יותר, בגוון ורוד או אפילו עם טיפה כתמי דם. אם כבר ארזת את תיק לקחת איתך לבית החולים, אין מה לדאוג: הגוף שלך מכין את עצמו ללידה המתקרבת.

אם את נמצאת בשלבי הריון מוקדמים יותר, כדאי לזכור שמעט כתמי דם אחרי בדיקה וגינלית או קיום יחסי מין יכולים להיות בגדר הנורמה. עם זאת, במידה ומדובר בדימום יותר מאסיבי או דימום חוזר, יש לפנות לרופא נשים.

תחושת כאב או צריבה בהטלת שתן

אם את מרגישה צורך ללכת לשירותים כל כמה דקות, סובלת מכאב, צריבה או מיעוט שתן – ייתכן ואת סובלת מדלקת בדרכי השתן. כנ"ל אם השתן שלך עכור, עם עקבות של דם או בעל ריח חזק. במקרה זה חשוב מאד לפנות לרופא המלווה או רופאת המשפחה ולבקש בדיקה וטיפול בהתאם.

כאבים בגב התחתון

הסיבה לדאגה יכולה להתעורר אם לכאב גב מתלווה לחץ על רצפת האגן והתכווצויות באזור הבטן, המזכירות את כאבי המחזור החודשי. אם את בסוף ההריון, ייתכן ואלה סימנים מקדימים ללידה. אם זה קורה לפני השבוע ה-37 של ההריון, כדאי לשתות מים ולנוח כדי לראות שהלחץ וההתכווצויות פוחתות. אם זה ממשיך, יש ליצור קשר עם הרופאה המטפלת או אף לנסוע לחדר מיון.

חום, חום מלווה בהקאות וכאבים, שינויים בראיה או כאבי ראש מתמשכים

כל מצב המתואר לעיל או שינוי אחר במצבך הבריאותי, גם אם הוא לא קשור להריון (למשל, החמרה של אסתמה או אלרגיה) מחייבים התייעצות עם רופא מלווה שיכול להמליץ על דרכי התמודדות כולל ההפניה למיון.

בצקתיות ועלייה מהירה במשקל

לפי ההמלצות של משרד הבריאות, העלייה במשקל במהלך ההריון צריכה להיות במסגרת של כ-20% ממשקל הגוף הרצוי לפני ההריון, כמובן בכפוף להנחיות התזונה מאוזנת. עם זאת, כדאי מאד להפנות את תשומת ליבה של הרופאה המלווה שלך לשינויים במשקל הגוף.

בצקתיות פתאומית באזור הפנים, העיניים, הידיים והקרסוליים, במיוחד בשעות הבוקר, מצריכה ייעוץ רפואי טלפוני או במפגש הקרוב. את יכולה לזהות את הבצקתיות אם את לוחצת על האזור עם האצבע והשקע בעור נשאר למשך כמה שניות.

גרד ועקצוץ בעור

כשהבטן שלך גדלה, העור נמתח וזה גורם לפעמים לתחושת העקצוץ. עם זאת, במידה ותחושת העקצוץ לא נעלמת ומתפשטת גם לאזורים האחרים בגוף – זה הזמן ליצור קשר עם הרופאה שלך.

הידבקות בקורונה או חשיפה לנגיף

כאן זה אמור להיות מאד ברור, אבל בכל זאת: אם את לא בהריון, חשוב מאד ליידע על כך את קופת החולים שלך. כשאת בהריון, יש להודיע בדחיפות לרופאה המלווה אותך כדי לקבל ממנה הנחיות להתמודדות עם התסמינים ולפעול לפי ההוראות של משרד הבריאות.

אותו דבר, אגב, נכון לגבי החשיפה למחלות מידבקות אחרות, כגון אבעבועות רוח או אדמת, אם את לא מחוסנת או מופיעים אצלך התסמינים.

חיסון לקורונה

קיימת המלצה להתחסן לקורונה במהלך ההריון. הנטייה היא להעדיף כי החיסון יתבצע החל מהשבוע ה-12 להריון.

לא רק הגוף, גם הנפש

חשוב מאד שתשימי לב לשינויים במצב הרוח. אם את סובלת מדיכאון או התקפי חרדה, מתקשה לבצע מטלות יומיומיות או סובלת ממחשבות טורדניות – חשוב לפנות לעזרה באופן מידי.

מצבים בהם כדאי להזמין אמבולנס או לגשת בדחיפות לחדר מיון:

  • כאבים או פרפורים בחזה, האצת דופק
  • שיעול דמי
  • עילפון, תחושת בלבול או טשטוש פתאומית או לעתים קרובו
  • חום גבוה שלא יורד גם אחרי שנטלת משכך כאבים
  • כאבי בטן חזקים מאד
  • הקאות מתמשכות
  • קוצר או קשיי נשימה

אם קראת עד לכאן ואת כבר מחפשת אצלך את כל התסמינים החריגים, יש לנו מסר מרגיע: את התסמינים ואת המצבים האלה חשוב להכיר, כדי להיות מוכנה לכל תרחיש, גם אם הוא לא יקרה לך. לא פחות חשוב להגיע למפגשי הביקורת הקבועים אצל רופאת הנשים המלווה שלך, להיות קשובה להמלצות שלה ולא להתבייש לשאול שאלות. וכמובן, לבצע במועד את כל בדיקות ההריון הדרושות וכך להגדיל באופן משמעותי את הסיכויים שלך לעבור את ההריון בשלום והכי חשוב, בהנאה מרובה!

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן