מתכון לסופלה שקולד

מתכון פשוט להכנת סופלה שוקולד שמיימי ונימוך של השף מיכה כלפה
ליצירת בין 7 ל 9 יחידות

מצריכים:
400 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים
3/4 כוס של קמח תופח.
ועוד כמה קוביות שן שוקולד שחור או לבן כדי להכניס לתוך הסופלה.

אופן ההכנה:
1. ממסים את החמאה הסוכר והשוקולד על בן מארי ( סיר מים רותחים ועליו קערה עם השוקולד) ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ומורדים מהאש.
2, מוספים את הביצים אחת אחת ומבליעים אותם טוב בתוך התערובת.
מוסיפים את הקמח לקבלת תערובת אחידה לגמרי.
3. לוקחים כוסות לסופלה ומוזגים לתוכן את הבלילה בערך שני שליש מהגובה.
4, מכנסים לכל סופלה 2 קוביות שוקולד או קוביות שוקולד לבן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. זמן האפייה הוא כ-12 דק' (לפעמים קצת יותר או קצת פחות).
5. הסופלה מוכן כשהצדדים אפויים. באמצע יש שוקולד חם ונמס בפה ולמעלה ציפוי קריספי מעולה.

המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה.
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן

תגובות סגורות